Българската компания Мидалидаре ще произвежда вино в Нова Зеландия,  преди

...
Българската компания Мидалидаре ще произвежда вино в Нова Зеландия,  преди
Коментари Харесай

Oт Moгилoвo дo Hoвa Зeлaндия: Българска компания ще пpoизвeждa винo нa дpyгия ĸpaй нa cвeтa

Българската компания " Мидалидаре " ще създава вино в Нова Зеландия,  преди дни винопроизводителят. Какво седи зад ексцентричното решение, описаха пред money.bg от българската маза. 

" Да вършим вино на разнообразни места по света е фантазия на целия ни екип. Всичките ни технолози са хора " отворени " към света. Те са работили на доста места в чужбина и постоянно са имали предпочитание да се развиват в направления, които България няма по какъв начин да даде, защото малко или доста винопроизводството у нас е лимитирано ", споделиха от " Мидалидаре ".

Експертите обясниха, че в другите страни виното се прави по друг метод, сортовете имат разнообразни характерности и като цяло производството в чужбина е едно обогатяване, което няма по какъв начин да се получи, в случай че компанията работи единствено в България.
 Снимка 645634
Източник:

Нова Зеландия е логически избор за " Мидалидаре "  

През годините целият екип от винари на компанията е работил в Нова Зеландия и е пренесъл огромна част от опита си и в България. От компанията имат, насъбрани положителни знания за района, тероара и спецификите на винопроизводството там.

" Голямо предизвикателство е провеждането на две акции годишно, защото гроздоберът в Нова Зеландия стартира с българската пролет. Макар и на другия завършек на света, открихме доста сходства с тероара на Могилово, вдъхновяваща природа и луксозни лозя ", споделят от компанията.

Сортовете вино, които компанията ще създава в Нова Зеландия са Совиньон Блан и Пино Ноар, които идват от едни от от най-хубавите райони в далечната страна - Марлборо и Централно Отаго.
 Как положителното вино и уиски могат да ви носят и приходи?
Как положителното вино и уиски могат да ви носят и приходи?

През последните няколко години цената както на редките уискита, по този начин и на изисканите виновност се увеличи

Инвестицията в плана е огромна,   само че не е в мащабите на вложенията в България. Реално сега компанията няма лични бази в Нова Зеландия, а е наела дългосрочно лозя в двете области в Нова Зеландия. Самите виновност се създават от винарския екип на " Мидалидаре " в споделен потенциал от винарната Алън Скот (Allan Scott) и се бутилират в база с най-голям клас съоръжение.

Какви количества вино ще се доставят от Нова Зеландия зависи от това по какъв начин ще бъде признат продуктът от пазара. Плановете на компанията са виното да се осъществя в каналите за експорт в чужбина и в България. Първите партиди вино от Нова Зеландия се очкава да дойдат в средата на декември и до края на декември виното да бъде на пазара. 

От компанията са безапелационни, че няма да спрат да се развиват и в България. Плановете на  " Мидалидаре " са до 1-2 години да завърши по-мащабното разширение на индустриалните мощности у нас, което тече сега.
 Българското вино става все по-ценно на интернационалните пазари
Българското вино става все по-ценно на интернационалните пазари

Пред Money.bg разяснява Красимир Коев, изпълнителен шеф на Изпълнителната организация по лозата и виното
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР